Norsk Bavaria Klubb ble stiftet i 1998. Hensikten med klubben er at Bavaria-eiere kan ha et felles forum til glede og nytte. Klubben skal på denne måten også bidra til å styrke Bavaria som et populært og anerkjent båtmerke i Norge.

Klubben omfatter hele landet.  I 2003 ble det etablert en lokalavdeling i Bergen. I 2002 ble det etablert en lokalavdeling i Stavanger. Denne opphørte i 2013 da det ble stiftet en egen klubb i Stavanger. 


Et kort tilbakeblikk ifm 25-årsjubileet: Klubben ble stiftet i 1998 av noen entusiastiske nybåteiere i nært samarbeid med importøren, den gang Lunde Båt. Bavaria tok markedet med storm og klubben vokste raskt de første ti årene. Det neste ti-året var preget av vanskelige tider i seilbåtmarkedet og stagnasjon for klubben. Bavaria-verftet kom seg etter hvert gjennom stormen og Bavaria Båt Norge tok over stafettpinnen som importør. Optimismen og interessen har langsomt kommet tilbake i seilbåtmarkedet og klubben har erfart en svært positiv økning fra 500 til 750 medlemmer de siste fem årene. Vi opplever at klubben har en fornuftig kurs og god fart inn i jubileumsåret og at skuta er godt posisjonert for neste leg.