Rundtur i Skagerak i juni

Rundtur i Skagerak i juni

Publisert av Svenn Erik Forsstrøm den 17.04.24.

Bavariavenner!

Som orientert om på medlemsmøter og Seilmagasinet nr 2/24 planlegger styremedlem Jan Trygve Olsen en rundtur i Skagerak i sin Bavaria 36 AC i juni og synes det hadde vært gøy om noen slår følge. De blir to ombord. Bavariaklubben støtter initiativet og formidler dette til Bavariaklubbens medlemmer.

      

 Foreløpig er planen å legge av gårde fra hjemmehavnen i indre Oslofjord søndag 9. juni og    overnatte i Drøbakområdet. Så noen dagsetapper nedover Vestfold / Telemark / Agder-siden, følge med på været og dra over til Skagen omtrent 13. - 15. juni og få helga i Skagen. Deretter Lesø, Bohuslän oppover, Väderøarna om mulig. Se kartet. Hjemme igjen 20. – 21. juni, klar for St. Hans.

Deltakerne kan glede seg til å kunne velge og vrake mellom gode båtplasser i juni, slippe fellesferie-stresset. Det er gøy å seile noen timer i frisk vind når man vet at det er plass i neste havn. Det er ekstra trygghet i å ta følge på de åpne strekkene, over til Skagen er ca 80 nm i åpent hav medfører at man seiler gjennom natten for å runde revet i dagslys. Sikkerhetsutstyr iht Skagen Race dekker vel det meste. Vi utveksler erfaringer før turen og underveis (utstyr, ankring, navigering, værrouting), uten at dette blir et offshore seilkurs.  Om du er fersk båteier og har lyst til å seile om bord som mannskap før du seiler egen båt til Skagen så send noen ord så ser vi hva vi får til. 

Henvendelse til Jan Trygve på e-post: medlem@bavariaklubben.no. Jan Trygve vil også være til stede på medlemsmøtet og handlekvelden hos Maritim, hhv 16. og 17. april.

Med seilerhilsen