Regattaer i indre Oslofjord på forsommeren

Regattaer i indre Oslofjord på forsommeren

Følgende e-post ble sendt medlemmer 5. mai 2024:

Bavariavenner!

KANSKJE DET KAN FRISTE Å PRØVE REGATTA-SEILING?

En målsetning for klubben er at medlemmene skal oppleve seilglede og mestring på sjøen. De fleste Bavaria-eiere er primært turseilere. Vi vil imidlertid også slå et slag for regattaseiling som et spennende, lærerikt og sosialt supplement. Det gir masse muligheter til å trene på seiltrim, styring, navigering og generell båthåndtering. En bieffekt er også at båten må holdes teknisk og sikkerhetsmessig ship shape.

Vi er sikre på at det er mange som vurderer deltakelse, men som synes regatta kan virke skremmende og vanskelig. Terskelen er imidlertid ikke så høy for deltakelse i klubbregattaer ("onsdagsregattaer") og regattaer med turklasser. 

Oversikter over regattaer i hele landet finnes på arrangementsportalene  www.manage2sail.com/no og www.sailracesystem.no (trykk på lenkene).

Bavariaklubben har hatt dialog med KNS om to aktuelle "turseiler-orienterte" regattaer i indre Oslofjord på forsommeren:

Grundig Sailing Cup 

Det ble gitt en orientering på medlemsmøtet 16. april om Grundig Sailing Cup, som arrangeres 25.- 26. mai.

Kunngjøringen finnes på Manage2Sail:  Trykk her.

Regattaen er åpen for klassebåter, NOR-rating  og tur-klasser. NOR Rating og Tur-klassene seiles det en seilas pr dag på faste sjømerker. Vi har avtalt med arrangøren at, selv om det er ønskelig, er det ikke et absolutt krav at Bavariaseilerne i turklassene er medlem i en seilforening tilsluttet Norges Seilforbund (NSF). I turklassene kreves heller ikke målebrev eller nasjonalt seilnummer. For de som ønsker, tilbys start-trening før regatta - start.

Det legges vekt på det sosiale. Samling før og etter seilasene er hos KNS/Dronningen Marina. Man kan få båtplass på Dronningen for  regattahelgen. Det blir aftersail/middag lørdag, med utradisjonell premiering. 

Kontaktperson i KNS er Dag-Olav Nikolaysen tlf. 900 35 003.

Færderseilasen

                                                                   

Færderseilasen starter fredag 14. juni. Seilasens hjemmeside, se www.faerdern.com

TurGlede-klassen er lavterskel-tilbudet i Færderseilasen. Kort fortalt er det selvvalgt starttidspunkt innenfor et startintervall og korteste vei til målgang ved Tønsberg. Kortest seilt tid vinner, uavhengig av størrelse eller rating. Det kreves ikke målebrev eller nasjonalt seilnummer. Man følger sjøveisreglene, ikke kappseilingsreglene. Bavariaklubben og Bavaria Båt Norge har i fellesskap satt opp en vandrepokal for beste Bavaria i TurGlede.

Også i år vil det være en egen brygge for Bavaria-båter i Tønsberg. I fjor var det god stemning med servering av Bavariapølser og drikke. I fjor organiserte vi en felles Bavariastart for de som var påmeldt i TurGlede-klassen. Det var imidlertid svært få som deltok på denne, og vi gjentar ikke dette i år.

For påmelding, seilingsbestemmelser og annen informasjon om regattaen henvises til KNS og hjemmesider for regattaen (informasjon ligger under oppslagstavle på Manage2Sail): Klikk her

Andre regattaer

Andre "tur-vennlige" regattaer i indre Oslofjord på forsommeren kan være:

Oslofjorden rundt, 8. juni. Arrangør Asker Seilforening, Les mer.

Bundefjorden rundt 22. juni. Arrangør Bundefjorden Seilforening. Les mer

For dere som holder til lengre ut i fjorden, sjekk om det kan være noen fristende regattaer i arrangementsportalene nevnt foran.

---------------------- O ---------------------------

Du finner en kort orientering om regattaseiling på klubbens hjemmesider: Trykk her. Har du spørsmål, send e-post til medlem@bavariaklubben.no, evt. telefon til Jan Iverin, mob 905 95 899. Ikke nøl med å ta kontakt om det frister med regatta. Det er flere erfarne regattaseilere i klubben, kanskje du kan få være med noen eller få med en kyndig første gang og avmystisifisere. 

Vi håper å se mange Bavariaer på deltakerlistene i år, heia Bavaria 😊

 

Med seilerhilsen