Bavariaklubben setter kurs vestover i 2019

Bavariaklubben setter kurs vestover i 2019

Publisert av Anders Haugen den 06.07.18.

Skrevet av Per Ørnulf Dæhli (innlegget har stått på trykket i Seilmagasinet nr. 4 2018)


Bavariaklubben i Hordaland & Sogn og Fjordane setter kursen vestover sommeren 2019. Vi gjentar suksessen fra 2017, hvor vi samlet 6 båter fra Bergen til en felles tur til Danmark. Det å krysse et hav for første gang er alltid greit å gjøre sammen med andre. Formålet med turen er ikke å seile fortest mulig, men trygt og godt. Her skal alle kunne delta.

Nødvendige forberedelser
Som i 2017 vil vi bruke litt tid på forberedelsene. Vi kommer til å ha samlinger gjennom vinteren med tema som:  

- Reiserute og erfaring fra tidligere turer

- Sikkerhet og hva må vi ha av utstyr, hva er kjekt å ha og hva er ok hvis du har alt annet

- Vær og strøm

 
Hvordan er reiseruten?
Reiserute som ligger på planen i dag er Bergen – Shetland – Fare Island – Wick – Calidonia Canal – vestsiden av Skottland til Hebridene - Orkenøyene - Bergen. Vi beregner 4 uker på turen. Vi har gode kontakter der vest, og vi kommer til å jobbe for at vi skal få mange goder opplevelser når vi besøker disse plassene.

Hvem kan bli med? 
Turen er i regi av Bavariaklubben i Hordaland & Sogn og Fjordane, men alle medlemmer fra hele landet er velkommen til å delta. Alle bavariabåter er klare for denne turen. Liten og stor båt. Ingen trenger å være regattaseiler, men ha lyst til å oppleve øyene vest og sørvest for oss. Det er derimot noe utstyr som må på plass. Derfor vil vi gjennom høsten, vinteren og våren ha samlinger hvor vi snakker oss gjennom dette.  

Hvor mange må være om bord? 
Det er et godt spørsmål. Selv seiler jeg og fruen alene. Vi har noe erfaring og for oss er det helt ok. Får du med deg et mannskap på 4 har du det meget greit på overfartene.

Er du interessert i å delta på turen kan du kontakte Bavariaklubben for mer informasjon. E-post: medlem@bavariaklubben.no